Mgr Olga Kijora-Jaroszewska

DIETETYK KLINICZNY

Mgr Olga Kijora-Jaroszewska

Tytuł magistra dietetyki zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, a swoją wiedzę systematycznie poszerzam w toku studiów doktoranckich oraz biorąc udział w szkoleniach, kursach i konferencjach.

W czasie studiów odbyłam praktyki w Poradni Chorób Metabolicznych oraz Poradni Gastrologicznej w WSSK we Wrocławiu, gdzie nabyłam umiejętność pracy z dziećmi i ich rodzicami oraz osobami z rzadkimi chorobami metabolicznymi. Drugim miejscem, w którym kilkukrotnie odbywałam praktyki było CMK Karpacz, gdzie zajmowałam się głównie edukacją żywieniową osób chorujących na mukowiscydozę.

Od 3 lat pracuję aktywnie w zawodzie, na co dzień zajmując się również koordynacją badań klinicznych. Przez 1,5 roku pracowałam z pacjentami z zaburzeniami ze spektrum autyzmu, dziecięcym porażeniem mózgowym oraz zespołem Downa. Od 2 lat służę radą pacjentom Kliniki Gastroenterologii i Hepatologii USK we Wrocławiu, a od roku również pacjentkom Kliniki Ginekologii i Położnictwa.

Kilkukrotnie prowadziłam warsztaty żywieniowe dla cukrzyków, licealistów i personelu medycznego. Wykładam również dietetykę dla kierunku lekarskiego na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu.

Dietetyk mgr Olga Kijora-Jaroszewska